YOĞALTIM-DEFTERİ-500x500Bu aralar okul idarelerini teftiş eden maarif müfettişleri yoğaltım defterinin tutulması yönünde uyarılarda bulunmakta. İdarecilerin bir kısmı belki de bu defterinin adını ilk kez duyuyor. Bu konuda internette ufak bir araştırma yaptım ve yoğaltım defteri hakkında biraz bilgi ve örnek defter paylaşacağım. İnşallah işinize yarar.

Yoğaltım defteri  tebeşir, karton, kağıt sıvı sabun kalem gibi tükenen ya da tüketilerek yeniden alınması gereken eşyalar için tutulan bir defterdir.

Kareli metod defteri kullanabilirsiniz .mesela okula tebeşir aldınız bunu o deftere yazar zamanla  ne kadar kullandığınızı yazarak düşülebilir.

Şimdi birazda işin muhalefetini yapalım.

TAŞINIR MAL YÖNETMELİĞİ
Bakanlar Kurulu Kararının Tarihi   : 28/12/2006    No : 2006/11545
Dayandığı Kanunun Tarihi             : 10/12/2003    No : 5018
Yayımlandığı R.Gazetenin Tarihi    : 18/1/2007    No : 26407
Yayımlandığı Düsturun Tertibi          : 5           Cilt :  46     S :

Kamu idarelerince yapılabilecek düzenlemeler ile defter ve belgelerin elektronik ortamda tutulması
MADDE 11 – (1) Taşınırların tüm giriş ve çıkış kayıtları ile kullanılacak defter, belge ve cetvellerin bilgisayar ortamında tutulması ve düzenlenmesi esastır.

Fakat yukarıdaki yönetmeliğie şu şekilde bir açıklama ile defans yapılmış.

 Sayın arkadaşlar e-okul,ilsis,taşınır derken bütün okul işlemleri internet ortamına taşındı ancak dikkat ederseniz çoğu işlemde raporların alınıp dosyalanması şart koşuluyor.Onun için yıl sonunda nasıl taşınırların harcama birim cetvelleri saymanlığateslim ediliyor,sayım tutanakları çıkarılıp dosyalanıyorsa aldığımız tüm tüketim malzemeleri de öncelikle tif olarak ilsise kaydedilir ardından tif düzenlenip 15 gün içinde mal müdürlüğüne teslim edilir. Bu işlemi aynı zamanda yoğaltım defterine de işlenmesi gerekiyor.Tiften düşerken yoğaltım defterindende çıkışı yapılır.Yoğaltım defteri hazır satılmakla beraber şöyle düzenlenir:her iki sayfa bir malzemeye ayrılır örneğin sayfanın başına tebeşir veya kömür yazılır,ilk sayfaya GİREN ikincisine ÇIKAN yazlır.Giren sayfasında malzemenin adı(renkli tebeşir)miktarı(3 adet,3 kutu gibi),birim fiyatı(2 ytl),toplam fiyatı(6ytl),alındığı tarih(3ocak2008)
ÇIKAN sayfasında bittiği tarih,harcanan yer,varsa harcayan şahıs veya kurum veya sınıf gibi girilir.

Yoğaltım Defterini İndirmek için tıklayınız

 

Yoğaltım defterini ben satın almak istiyorum diyorsanız ki öğle yapılması daha iyi olur.

http://okuladairhersey.com/index.php?route=product/product&product_id=916

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir