a) Tütün: Yetişme döneminde su isteyen hasat zamanında ise tam bir kuraklık isteyen bir bitkidir. Ülkemizde dağların güney yamaçlarında kıraç topraklarda yetiştirilir. Dış satımımızda önemli bir bitkidir. Ülkemizde en çok Ege bölgesinde yetiştirilir. Bunun dışında Marmara, Karadeniz ve Doğu Anadolu Bölgesinde de yetiştiril.
b) Pamuk: çimlenme döneminde sulama isteyen pamuk hasat zamanında ise tam bir kuraklık ister. Dokuma sanayisinin ham maddesidir. İklim uygun olduğu alüvyon ovalarda yetiştirilir. Ülkemizde en çok Güneydoğu bölgesinde yetiştirilir. Ayrıca Ege ve Akdeniz bölgesinde de yetiştirilir.
c) Şeker Pancarı: Ülkemizde sulama olanaklarının bulunduğu iç bölgelerde yetiştirilir. Şeker elde etmenin yanında ispirto ve hayvan yemi(küspe)elde edilir. Ülkemizde en çok İç Anadolu Bölgesinde yetiştirilir. Çabuk bozulan bir tarım bitkisi olduğundan şeker fabrikaları olmayan illerde ekilmesine izin verilmez.
d) Haşhaş: Bu bitkiden morfin elde edildiği için devlet kontrolünde ekim ve dikimi yapılır. Ülkemizde en çok Ege bölgesinde ekimi yapılır. (Afyonkarahisar ve Denizli)
e) Çay: Ana vatanı güneydoğu Asya’dır. Yağışlı ılıman iklimlerde yetişir. Ülkemizde en çok Rize,Trabzon , Artvin , Giresun ve Ordu illerinde ekimi yapılır.
hiçbir halta yaramadı çok kısa
çok işime yaradı teşekkürler
ronaldoyu sevenlerrr