Dalbat Nepal Yemeği

Başlatan velikz, Aralık 31, 2023, 07:53:48 ÖS

« önceki - sonraki »

velikz

Dalbat, geleneksel bir Nepal yemeğidir. Genellikle pirinç ve mercimek kullanılarak yapılır.İşte dalbat tarifi:

Malzemeler:

1 su bardağı kırmızı mercimek
2 su bardağı beyaz pirinç
1 yemek kaşığı tereyağı veya sıvı yağ
1 tatlı kaşığı sarımsak (isteğe bağlı)
Tuz
Yapılışı:

Mercimeği iyice yıkayın ve bir tencerede 4 su bardağı su ile kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra kısık ateşte mercimekler iyice yumuşayana kadar pişirin.

Ayrı bir tencerede pirinci iyice yıkayın. Yıkanmış pirinci mercimeklerin olduğu tencereye ekleyin.

Tuz ekleyin ve karıştırın. Ardından tencerenin kapağını kapatın.

Karışım kaynamaya başladığında ateşi kısın ve pirinçler iyice pişene kadar kapağı kapalı olarak pişirin. Arada bir karıştırarak kontrol edin.

Pirinçler piştikten sonra tereyağı veya sıvı yağı ekleyin ve karıştırın.İsteğe bağlı olarak sarımsak da ekleyebilirsiniz.

Dalbat, yoğun kıvamlı bir yemek olmalıdır.İstediğiniz kıvama gelene kadar karıştırarak pişirmeye devam edebilirsiniz.

Servis yapmadan önce tuz miktarını kontrol edin ve gerektiğinde ayarlayın.

Dalbat, genellikle taze sebzeler, turşu veya yoğurt ile birlikte servis edilir. Nepal mutfağına özgü bir lezzet olan bu yemek, özellikle soğuk günlerde sıcak bir alternatif olarak tercih edilir.