YGS SINAVININ BİLİNMESİ GEREKEN ÖZELLİKLERİ

Öğrencilerin eğitimlerine istedikleri bir alanda devam edebilmeleri için bir takım sınavlara girmeleri gerekmektedir. Hayatlarında dönüm noktası olan bu sınavlarından en önemlisi de YGS Sınavı ( Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı ).

YGS Sınavları’nın yapılışı eskiden bir basamak iken şimdi iki basamakta olmuştur. Bu sınav üniversiteye giriş için ilk basamaktır. Herhangi bir alanda meslek sahibi olmak istiyorsanız bu sınava girmek zorundasınız. Öğrenciler başvurularını okul müdürlüklerine giderek internet üzerinden yaptıracaklardır. Yalnız, öğrenciler sınava kayıt işlemini yaptırabilmek için ilk önce bankaya ÖSYM tarafından belirlenen sınav ücretini yatırmalıdır. Ondan sonra kayıt işlemini yaptırabilirler. Bu sınavda sorular bilgiye dayalı değil, yoruma dayalıdır. Bu sınav sonuçları ile tercih yapmanız imkânsızdır. Tercih yapabilmek için bu sınavın devamı niteliğindeki ikinci sınava girmeniz gerekmektedir. Bu sınavda alınan puanlar sizin sadece sınavda aldığınız ham puanlardır. Çünkü bu sınav eğitim ve öğretim yılı içinde yapıldığından okul puanının hesaplanması mümkün değildir. Gerçek puanın hesaplaması okullar bittikten sonra ikinci sınav sonrasında yapılır. Bu iki aşamalı sınav bittikten sonra diploma notu ve orta öğretim başarı puanı katılarak öğrencinin gerçek sınav puanı tekrar hesaplanacaktır. İlk sınavda alınan puanlar geçersizdir.  

YGS Sınavları öğrencilerin hayatlarında bir dönüm noktasıdır. Bunu böyle düşünerek hareket etmelidir. Ama her şeyinde sonu değildir. Başarılı olamayan öğrencilerin meslek edinmeleri için çok çeşitli alternatifleri bulunmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir