Tubitak

4006-A ve 4006-B ÇAĞRILARI YAYINLANDI

Destek miktarı, bilim fuarı hazırlık desteği 5.000 TL (KDV dâhil) ve sergilenecek her bir alt proje için 750 TL (KDV dâhil) olarak güncellenmiştir.

 

4006-B çağrısı kapsamında gerçekleştirilen bilim fuarı Tablo 3’te yer alan en fazla beş (5) farklı tematik konudan hazırlanacak alt projelerden oluşur. Ana alan seçimi/ilişkilendirmesi konusunda bir kısıt bulunmamaktadır.

Tubitak

Programa, kurum/kuruluşlar en fazla 20 alt proje ile başvuruda bulunabilirler. Program kapsamında başvuruların desteklenebilmesi için kurum/kuruluş türüne göre belirlenen en az alt proje sayısı kadar projenin kabul edilmiş olması zorunludur. Kurum/kuruluşlardan başvuru yapılabilecek en az ve en fazla alt proje sayıları Tablo 5’te belirtilmiştir.

 

Başvuruda sunulan alt projeler; Araştırma veya Tasarım alt proje türlerine uygun olarak hazırlanır. İnceleme türünde projeler kabul edilmez.

 

Alt proje, “amaç ve önem”, “yöntem” ve “beklenen sonuç” bölümleri dikkate alınarak hazırlanır. Her bir bölüm en az 50 en fazla 150 kelime aralığında olmalıdır.

 

Fuar tarihleri 7 Şubat 2025 tarihine kadar yürütücüler tarafından değiştirilebilir

 

TÜBİTAK desteğiyle gerçekleştirilecek bilim fuarlarının tümünde kullanılacak bir slogan belirlenecektir. Bu sloganın yapılacak duyurularda ve sosyal medya paylaşımlarında kullanılması istenmektedir. Bu çağrının sloganı proje başvuru sistemi üzerinden gelen öneriler doğrultusunda Müdürlük tarafından belirlenecektir

 

Sergilenecek her bir alt projede en az 2 en fazla 4 öğrenci ve en fazla 3 danışman öğretmen görev alır.

 

Bilim Fuarı genelinde yürütücü hariç en az 3 danışman öğretmenin görev alması gerekir.

 

Projesi desteklenen kurum/kuruluşlar, belirtilen fuar döneminde en az iki (2), en fazla üç (3) tam gün eğitim-öğretim saatleri süresince Bilim Fuarını gerçekleştirmek zorundadır. Belirtilen şekilde gerçekleştirilmediğinin tespiti halinde, PTİ kesintisi yapılabilir

 

Bilim fuarının başlama saati en geç 10:00 olmalıdır

https://bilimiz.tubitak.gov.tr/bilimFuari.htm

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir