Mimar SİNAN
Mimar SİNAN (1490-1588). Klasik Osmanlı mimarlığının sonraki dönemlere de ışık tutan, aynı zamanda dünyanın en büyük mimarlarından sayılan ustası. Kayseri’nin 9Ski bir Ermeni köyü olan ve halkı sonradan İslamlığı kabul…
Mimar SİNAN (1490-1588). Klasik Osmanlı mimarlığının sonraki dönemlere de ışık tutan, aynı zamanda dünyanın en büyük mimarlarından sayılan ustası. Kayseri’nin 9Ski bir Ermeni köyü olan ve halkı sonradan İslamlığı kabul…
Mim UYKUSUZ (1922-1983). Toplumcu bakış açısına dayanan yapıtlarıyla tanınan karikatürcü. Asıl adı Mustafa Uykusuz’dur. Güzel Sanatlar Akademisi’ndeki öğrenimini yarıda bırakıp çeşitli işlerde çalışmak zorunda kaldı. Sabahattin Ali ile Aziz Nesin’in…
Mikis THEODORAKIS (1925 ). Yunan bestecisi ve orkestra yönetmeni. Önce klasik müzikle ilgilendi. Daha sonra geleneksel Yunan ezgilerinden esinlenerek yaptığı daha hafif parçalarla ünlendi. Siyasal alanda da, sanat yaşamına koşut…
Atatürk’ün gittiği okullar sırasıyla 1-MAHALLE MEKTEBİ Mustafa Kemal annesinin isteği üzerine günümüzde Kur’an Kursuna denk gelecek okula kısa süreliğine gitmiştir. 2-ŞEMSİ EFENDİ OKULU: Selanik’in ilk özel Müslüman okuludur. Modern bir…
Meriç SÜMEN (1943 ). Dansçı ve koreograf. Ankara Devlet Konservatuarı Bale Bölümü’nü bitirdi (1961). Ankara Devlet Opera ve Balesi’nde çalışmaya başladı. Baş balerin unvanına değer görülen ilk sanatçı oldu. İngiltere,…
Memduh ÜN (1920 ). Sinema yönetmeni ve yapımcısı. İÜ Tıp Fakültesi’nden ayrıldı. Çeşitli devlet kuruluşlarında memurluk yaptı; Beşiktaş Jimnastik Kulübü’nde ve başka kulüplerde futbol oynadı. Damga filminde (1947) rol alarak…
Mehmet ULUSOY (1942 ). Tiyatro oyuncusu ve yönetmeni. Galatasaray Lisesi’nde öğrenim gördükten sonra bir süre Ulvi Uraz Topluluğu’nda sahneye çıktı (1961). Ardından Fransa, İtalya ve Almanya’da ünlü yönetmenlerin yanında çalıştı…
Max Goitimann REINHARDT (1873-1943). Avusturyalı tiyatro kuramcısı ve yönetmen. Doğalcı, anlatımcı, izlenimci tekniklerden yararlanarak geleneksel burjuva tiyatrosuna yeni bir görünüm kazandırmaya çalıştı. 1901’den başlayarak Deutsches Theater, Berliner Theater ve Salzburg…
Maurice VLAMINCK (1876-1958). Fovizm akımının kurucularından Fransız ressamı. Disiplinden hiçbir zaman hoşlanmadı; akademik eğitim görmedi. Resim yapmaya karar verdikten sonra Andre Derain’le aynı atölyeyi paylaştıysa da resimlerini çoğu zaman açık…
Yönetim Ve Yönetici Örgütün sahip olduğu madde ve insan kaynaklarını kullanarak,örgüt amacını gerçekleştirme bilim ve sanatına YÖNETİM denmektedir. Yönetim;insanların ortak amaçlarını gerçekleştirmek için bir araya gelmeleriyle başlamıştır.Yönetimin uğraş alanı insandır.…